جای سوال دارد، مگر میشود دولت که حامی تولیدکنندگان است و قیمتها را در جهت تأمین منافع تولیدکنندگان افزایش می دهد در جبهه دیگری به نام حمایت از مصرفکننده، سازمان حمایت از مصرفکننده ایجاد کند به کرات دیده شده است در صورت مراجعه مصرفکننده و یا اعتراض آنها به گرانی، کمفروشی و.... مصرفکننده چه در دادگاه و چه در مراجع دولتی دیگر بازنده بوده است و یا عملا در پیگیری مشکلات پرونده مصرفکننده طوری هدایت میشود که با طولانی شدن زمان رسیدگی مصرفکننده دست از پیگیری کشیده و بیخیال ماجرا شود.
در یک بررسی سطحی، در مورد وظایف شورای رقابت و سازمان حمایت که هر دو آنها را دولت مدیریت میکند، این تصور به ذهن متبادر میشود که چه لزومی دارد اگر همه چیز اصولی و قانونی است چه ضرورتی به وجود شورای رقابت هست، جر اینکه شورای رقابت هر از چند صباحی به عنوان بازار گرم کن وارد معرکه میشود و بازاری را دستکاری میکند، یا به نوعی آب را گلآلود میکند تا ماهیگران ماهی چرب و نرم خود را صید کنند. جایگاه مصرفکننده کجاست، آیا سازمان حمایت از مصرفکننده از خود عکسالعملی نشان داده یا میدهد؟ خیر. چون حامی واقعی نیست که از حقوق مصرفکننده حمایت کند. میگویند مصرفکننده میتواند در صورت هر گونه مشکلی به سازمان حمایت از مصرفکننده مراجعه کند، مراجعه به جایی که از قبل رأی صادر شده است و این وسط فقط مصرفکننده بازیچه منافع یک عده افراد خاص است. مگر جز این است که هر دوی شورای رقابت و سازمان حمایت را دولت اداره میکند، پس چرا این همه مشکل وجود داشته باشد؟
پرواضح است، یا دولت از این بازارگردانی در بازارهای مختلف سود میبرد و در پی دستیابی به منافع خود است و مردم برای آن جایگاهی ندارند و یا اینکه این دستکاری قیمتها بازی با افکار عمومی است تا در این بین ژن خوبها به مقاصد خود برسند.
طی روزهای اخیر، در شرایطی که قیمتها در بازار خودرو کاهشی شد و قیمتها به درآمد مردم نزدیک شد نه مثل گذشته، و فضای امیدواری شکل گرفت، شورای رقابت به عنوان مخل امنیت روانی جامعه بار دیگر دست به کار شد و آرامش متقاضیان خودرو را به هم زد، گویا جامعه ما نباید روزی کمتر از حد خاصی دغدغه داشته باشد، شاید نرم دغدغه مردم در این فضای کرونایی برای یکسریها خوشایند نبوده است.
به زعم بسیاری از کارشناسان شورای رقابت در کنترل قیمت ها در بازار خودرو موفق نبوده است و مصوبه اخیر شورای رقابت درباره 18 خودرو ارتباطی با زیان خودروسازان نداشته است. از مسئولین امر میخواهیم جهت مراعات حال مردم، مردمی که در هر شرایطی در کنار دولتمردان ایستادهاند حداقلها را از آنها دریغ نکنند و اگر توان انجام کار مثبتی را ندارند حداقل کاری نکنند؛ یا به قول بزرگی؛ مار را بخیر شما امید نیست شر مرسانید!